Apps die je reis net iets leuker maken

  • Posted on
  • By Caroline van den Ende
  • 0
Apps die je reis net iets leuker maken

We reizen heel wat af de laatste jaren en gaan ook steeds beter voorbereid en wijzer op pad. Ik hoor mensen in mijn omgeving regelmatig zeggen dat hun mobiel hun leven is: hun priveleven, werkplek, alles zit er in. Ook op reis kan je mobiel heel handig zijn. Onderstaande apps maken je reis nog wat makkelijker en leuker en ze zijn allemaal gratis.

We reizen heel wat af de laatste jaren en gaan ook steeds beter voorbereid en wijzer op pad. Ik hoor mensen in mijn omgeving regelmatig zeggen dat hun mobiel hun leven is: hun priveleven, werkplek, alles zit er in. Ook op reis kan je mobiel heel handig zijn, liefst dan met minder werk en meer reisplezier als gevolg. Onderstaande apps maken je reis nog wat makkelijker en leuker en ze zijn allemaal gratis.

De Ixigo-app helpt je om de warboel van reisinformatie te ontrafelen. De app zoekt en vergelijkt de beste hotelprijzen, goedkoopste vliegtickets, reisgidsen, plekken die je kunt bezoeken, restaurants, treinen, bussen en nog veel meer.

Ook Kayak is een app die de beste deals voor vluchten, hotels en huurauto’s met elkaar vergelijkt, bagagekosten berekent en je vluchtstatus checkt. Daarnaast biedt de app een vrij compleet overzicht van infonummers voor vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen.

Fieldtrip geeft tips over de plek waar je op dat moment bent en gebaseerd op je interesses. Het kan gaan over wat je kunt bezoeken en waar je kunt eten. Je krijgt een melding als je in de buurt komt van een interessante plek (eten, architectuur, geschiedenis).

Around me doet ongeveer hetzelfde. Je vindt de dichtstbijzijnde hotels, restaurants, theaters, parkeermogelijkheden en ziekenhuizen in een oogopslag.

Excursion is een reisplanner met een grote database van activiteiten die je in je reis kunt plannen. En niet alleen naar de geijkte, populaire plekken. Maar je kunt er ook zelf informatie in op slaan van bijvoorbeeld de adressen van je verblijf of eigen activiteiten. De app maakt gebruik van off line kaarten.

Om een backup te bewaren van je ID, ticket en andere belangrijke documenten gebruik je Dropbox of Evernote.

Zoek je een plek om te slapen? Er zijn verschillende apps die je daarbij kunnen helpen: Booking.com, HostelWorld, MakeMyTrip, AirBnb en HotelTonight.

Tripadvisor geeft je beoordelingen van hotels, restaurants en toeristische hotspots over de hele wereld. De vele reviews geven je een goed een eerlijk beeld van de kwaliteit.

Met Foursquare en Yelp vind je de leukste plekken om te eten, drinken, shoppen of om te bezoeken. Wil je bij iemand thuis eten? Dat kan met de apps Eatwith en Vizeat. Je kiest zelf de tijd, plaats en het soort eten. De koks variëren van professionele chefs met Michelin-ster, tot gewone thuiskoks.

Maar ook Meetup helpt je om mensen te ontmoeten. De app laat je over de hele wereld zien wat er in je omgeving georganiseerd wordt in jouw interessegebied.

Ook handig als je reist is de XE Currency. Hier vind je wisselkoersen van meer dan 500 valuta en landen.

Meer weten? UnitedConsumers heeft onderzoek gedaan naar de meest handige en gratis apps voor op vakantie. Bekijk ze hier en download ze voor je op reis gaat.

https://www.unitedconsumers.com/gsm/smartphone/handige-vakantie-apps.jsp

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
Webwinkel Keurmerk Overslaan & ga verder Verder gaan
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »